Drie gangen menu vanaf € 37,50
Ook zijn alle gerechten apart te bestellen.
Voorgerechten:
******Special******
Wisselend voorgerecht
*****
Apergesoep (ook veganistisch te bestellen)
Verfijnd met room, bieslook en stukjes asperge.
Tomatensoep van prodi pomodori (ook veganistisch te bestellen)
Ontveld, gezeefd en daarna bekwaam tot een soep bereid.
“Naegelholt” ODeze gedroogde ham van het rund wordt geserveerd met een crème van roomkaas, groene asperges en een truffel- peterselie olie.
Geitenkaas
Uit de oven met cherry tomaatjes, op een bedje van salade en balsamico stroop geserveerd.
Carpaccio van het Argentijnse rund met Peccorino
Wordt geserveerd met een knapperig toastje waarop olijven tapenade en een licht pittige mosterd- dressing , een super trendy doch heerlijk gerecht in een originele uitvoering.
Vitello Tonato (de moderne uitvoering) (suppl. €1,25)
Rosé gebraden kalfsvlees, dun gesneden en gevuld met tonijnsalade, opgerold en geserveerd met een groene kruidendressing, kappertjes en geplukte sla.
Warm boerenpasteitje
Bladerdeeg met een ragout van beenham, champignons en bosuitjes. Oerdegelijk maar o zo lekker in deze tijd.
Envelopje met spinazie en brie
Warm uit de oven op een matrasje ofwel een bedje van salade, met een verrassende honing– balsamico dressing en geroosterde noten.
Een buideltje van gerookte zalm (suppl. € 1,25)
Met een vulling van zalmtartaar, verfijnd met crème fraiche, bosuitjes en mierikswortel en dillesaus, geserveerd met een wakame- venkelsalade.
Gamba’s “van hun jasje ontdaan” (suppl. €2,00)
Met een verslavende whisky-cocktailsaus.
Gegrilde beenham (naar oud boerenrecept met honing)
Op een asperge- eisalade geserveerd.
- De voorgerechten zijn ook apart te bestellen.
Soepen: € 6,95
Gerechten: € 9,95
Hoofdgerechten:
****Special*****
Wisselend hoofdgerecht
*****
Beenhammetje met honing- mosterdsaus
Met asperges en Hollandaisesaus.
Ossenhaas (suppl. € 6,95)
Met champignons, sjalotjes en knoflook, voor de finishing touch nog een beetje rode wijnsaus.
Runder biefstuk uit Uruquay
Van crisisbestendige kwaliteit met saus naar keuze: Gorgonzola -, Peper -, of Rode wijnsaus.
Stoofpotje
Van licht pikant rundvlees, een verrassend recept van mijn vriend Rafaël, uit de Catalaanse keuken.
Spare ribs
Zó lekker dat we er eigenlijk geen woord meer over willen zeggen.
Duitse schnitzel
Met een schijfje citroen geserveerd of met asperges, Hollandaisesaus en jonge kaas gegratineerd te bestellen.
Zalmfilet
Gebakken in één van onze ovens en opgediend met een crème fraiche- pepersaus.
Asperges met scholfilet
Dit witte goud wordt opgerold in scholfilet en afgedekt met geraspte Mozzarella en reepjes gerookte zalm, dan in de oven en geserveerd met Hollandaisesaus.
Vegetarische bladerdeegrol
(Ook veganistisch te bestellen)
Gevuld met gestoofde groenten, geroosterde noten en Brie, geserveerd met een halfzoete bosbessensaus.
Vegetarische schotel
Een ragout van asperges, nieuwe aardappeltjes, ei en kaas uit de oven.
- Onze hoofdgerechten worden geserveerd met salade en knapperig gebakken aardappeltjes.
- Hoofdgerechten apart te bestellen: €23,15
Nagerechten:
******Special******
Wisselend nagerecht
*****
Yoghurtmousse
Puur Grieks, met geroosterde walnoten en hazelnoten, overgoten met een heerlijke honingsaus.
Karamelbokaal
Vanille ijs, overgoten met een, door onze ijverige leerling gemaakte, karamelsaus, bestrooid (ook door hem) met noga.
Tiramisu
Huisgemaakt (Zoals bijna alles op deze kaart) met geroosterde amandelen en cacaopoeder.
Monchoutaart
Een bodempje van Bastogne koek, monchou en daarop kersen. Dat zo eenvoudig zo lekker kan zijn!
Aardbeienstracciatella
Verse aardbeien, mascarpone en Griekse yoghurt, tussen pure chocoladeblaadjes geserveerd.
Coupe aardbeien
Aardbeien sorbetijs, verse aardbeien en aardbeiensaus en slagroom.
Hümmelinger boeren appeltaart
Volgens een oud goed bewaakt familie recept onder andere 2 1/2 uur in de oven gebakken met amandel en een advocaatroomsausje.
Tompouce met aardbeien
Met een aardbeiencrème, verse aardbeien en slagroom.
Granddessert (suppl. € 4,50)
Op veler verzoek weer terug van weg geweest, een geraffineerde samenstelling van bovengenoemde desserts.
- De nagerechten zijn ook apart te bestellen: € 8,55
Driegangen kindermenu €15,00
Voorgerechten:
Tomatensoep of Vruchtencocktail
Hoofdgerechten:
Keuze uit Spare Ribs, Biefstuk, Frikandel, Kipschnitzeltjes, Kroket, Vegetarische kroket of Hamburger, geserveerd met heerlijke knapperige frietjes, appelmoes en mayonaise.
Dessert:
Verrassingsijsje!
- Tevens is het mogelijk om de voor- en hoofdgerechten of een dessert van de “volwassenen” menukaart in kinderportie te bestellen.
- Ook is het mogelijk om alleen een voor- en hoofdgerechtje of een hoofdgerecht en dessert te bestellen voor €13,50. Enkel een hoofdgerecht is €9,75