Thuismenu

Drie gangen thuismenu € 28,85

Ook zijn alle gerechten apart te bestellen.

Voorgerechten:

Pompoensoep (veganistisch)
Zijdezacht met een tikkeltje pit, met kokosmelk, curry (the yellow one), koriander en rode peper.

Ganzenborst filet (de wilde soort)
Gemarineerd, gepekeld en gerookt, dan in reepjes gesneden en gebakken met paddenstoelen en een milde balsamico

Wild goulashsoep van het hert
Verfijnd met een selectie van paddenstoelen uit Jim’s kwekerij in Almere.

Rosé gebraden hert
Met een garnituur van oesterzwammen en gestoofde peer.

Carpaccio van het Argentijnse rund met Peccorino 
Wordt geserveerd met een knapperig toastje waarop olijven tapenade en een licht pittige mosterd- dressing , een super trendy doch heerlijk gerecht in een originele uitvoering.

Vitello Tonato (de moderne uitvoering)
Rosé gebraden kalfsvlees, dun gesneden en gevuld met tonijnsalade, opgerold en geserveerd met een groene kruidendressing, kappertjes en geplukte sla.

Warm boerenpasteitje 
Bladerdeeg met een ragout van beenham, champignons en bosuitjes. Oerdegelijk maar o zo lekker in deze tijd.

Envelopje met spinazie en brie 
Warm uit de oven op een matrasje ofwel een bedje van salade, met een verrassende honing– balsamico dressing en geroosterde noten.

Gerookte zalm
Koud en warm gerookte zalm, geserveerd op wakame, afgemaakt met bosui en kappertjes

Gamba’s “van hun jasje ontdaan” (suppl. €1,50)
met een verslavende whisky-cocktailsaus.

  • De voorgerechten zijn ook apart te bestellen.
    Soepen: € 5,95
    Gerechten: € 7,95

Hoofdgerechten:

Herten medaillons (suppl. €5,25)
Met stoofpeer, hete bliksem en een peperkoek- portsaus.

Wildzwijn
Deze echte Scharrelaar stoven wij met rode ui, rode wijn, een geheime kruidenmelange en blauwe bessen. Geserveerd met een saus van pure chocolade en vossenbessen.

Ossenhaas (suppl. € 6,50)met champignons, sjalotjes en knoflook, voor de finishing touch nog een beetje rode wijnsaus.

Runder biefstuk uit Uruquay
Van crisisbestendige kwaliteit met saus naar keuze: Gorgonzola -, Peper -, of Rode wijnsaus.

Stoofpotje 
van licht pikant rundvlees, een verrassend recept van mijn vriend Rafaël, uit de Catalaanse keuken.

Spare ribs
zó lekker dat we er eigenlijk geen woord meer over willen zeggen.

Duitse schnitzel
Met bacon en brie gegratineerd. U kunt deze schnitzel natuurlijk ook naturel bestellen met een schijfje citroen.

Zalmfilet 
gebakken in één van onze ovens en opgediend met een crème fraiche- pepersaus.

Vispotje
Dagverse vis, voor u geselecteerd op de Urker visafslag, geserveerd tomaten risotto.

Vegetarische bladerdeegrol (ook veganistisch te bestellen)
gevuld met gestoofde groenten, geroosterde noten en geitenkaas, geserveerd met een halfzoete bosbessensaus.

Vegetarische burger (ook veganistisch te bestellen)
Van oesterzwammen, shiitake, champignons, rode uien en geroosterde zwarte komijn, gegratineerd met gebakken uien en truffelkaas.

  • Onze hoofdgerechten worden geserveerd met salade en knapperig gebakken aardappeltjes.   
  • Hoofdgerechten apart te bestellen: €19,50

Nagerechten:

Yoghurtmousse
Puur Grieks, met geroosterde walnoten en hazelnoten, overgoten met een heerlijke honingsaus.

Karamelbokaal
Vanille ijs, overgoten met een, door onze ijverige leerling gemaakte, karamelsaus, bestrooid (ook door hem) met noga.

Tiramisu
Huisgemaakt (Zoals bijna alles op deze kaart) met geroosterde amandelen en cacaopoeder.

Hummingbird taart á la Bergerrie
Van een beslag met banaan, ananas en pecannoten, een frosting van roomkaas, geserveerd met een bolletje stracciatella ijs

Monchoutaart 
Een bodempje van Bastogne koek, monchou en daarop kersen. Dat zo eenvoudig zo lekker kan zijn!

Stoofperen crumble
Met peperkoek, warm uit de oven en geserveerd met een bolletje vanille ijs.

Hümmelinger boeren appeltaart 
Volgens een oud goed bewaakt familie recept onder andere 2 1/2 uur in de oven gebakken met amandel en een advocaatroomsausje.

Biscuitrol
Het biscuitdeeg wordt gevuld met chocolademousse, geparfumeerd met cognac, daarna opgerold en nog even door de “salted caramel” gehaald. Dit dessert mag u niet missen.

  • De nagerechten zijn ook apart te bestellen: € 5,50 

Kindermenu: €7,50

keuze uit: Spare Ribs, Biefstuk, Frikandel, Kipschnitzels of Kroket
Met heerlijke knapperige frietjes