Thuismenu

Drie gangen thuismenu € 28,85

Voorgerechten:

Carpaccio van het Argentijnse rund met Peccorino 
Wordt geserveerd met een knapperig toastje waarop olijven tapenade en een licht pittige mosterd- dressing , een supertrendy doch heerlijk gerecht in een originele uitvoering.

Salade Caprese
Met buffelmozzarella, tomaat, pesto, pijnboompitten, basilicum en crostini

Warm boerenpasteitje 
Bladerdeeg met een ragout van beenham, champignons en bosuitjes. Oerdegelijk maar o zo lekker in deze tijd.

Envelopje met spinazie en brie 
Warm uit de oven op een matrasje ofwel een bedje van salade, met een verrassende honing– balsamico dressing en geroosterde noten.

Vitello Tonato (de moderne uitvoering)
Rosé gebraden kalfsvlees, dun gesneden en gevuld met tonijnsalade, opgerold en geserveerd met een groene kruidendressing, kappertjes en geplukte sla.

Visvariatie
Met makreelmousse, zalmtartaar, wakame en vers gekookte mosselen.

Gamba’s “van hun jasje ontdaan” (suppl. €1,50)
met een verslavende whisky-cocktailsaus.

  • De voorgerechten zijn ook apart te bestellen: € 7,95 

Hoofdgerechten:

Ossenhaas (suppl. € 6,50)
met champignons, sjalotjes en knoflook, voor de finishing touch nog een beetje rode wijnsaus.

Runder biefstuk uit Uruquay
Van crisisbestendige kwaliteit met saus naar keuze: Gorgonzola -, Peper -, of Rode wijnsaus.

Stoofpotje 
van licht pikant rundvlees, een verrassend recept van mijn vriend Rafaël, uit de Catalaanse keuken.

Spare Ribs
zó lekker dat we er eigenlijk geen woord meer over willen zeggen.

Duitse Schnitzel
Met bacon en brie gegratineerd. U kunt deze schnitzel natuurlijk ook naturel bestellen met een schijfje citroen.

Zalmfilet 
gebakken in één van onze ovens en opgediend met een crème fraiche- pepersaus.

Vispotje
Dagverse vis, voor u geselecteerd op de Urker visafslag, geserveerd met een tomaten risotto.

Vegetarische bladerdeegrol
gevuld met gestoofde groenten, geroosterde noten en geitenkaas, geserveerd met een half zoete bosbessensaus.

Vegetarische burger (ook veganistisch te bestellen)
Van oesterzwammen, shiitake, champignons, rode uien en geroosterde zwarte komijn, gegratineerd met gebakken uien en truffelkaas.

  • Hoofdgerechten apart te bestellen: € 19,00
  • Onze hoofdgerechten worden geserveerd met salade en knapperig gebakken aardappeltjes.   

Nagerechten:

Biscuitrol
Het biscuitdeeg wordt gevuld met chocolademousse daarna opgerold en nog even door de “salted caramel” gehaald. Dit dessert mag u niet missen.

Monchoutaart 
Een bodempje van Bastogne koek, monchou en daarop kersen. Dat zo eenvoudig zo lekker kan zijn!

Griekse yoghurtmousse
Met honingsaus en geroosterde noten.

Tiramisu
Huisgemaakt (Zoals bijna alles op deze kaart) met geroosterde amandelen en cacaopoeder.

Hümmelinger boeren appeltaart 
Volgens een oud goed bewaakt familie recept onder andere 2 1/2 uur in de oven gebakken met amandel en een advocaatroomsausje.

  • De nagerechten zijn ook apart te bestellen: € 5,00 

Kindermenu: € 5,00

keuze uit: Spare Ribs, Biefstuk, Frikandel, Kipschnitzels of Kroket
Met heerlijke knapperige frietjes